Hvordan sette opp domene med Cloudflare?

Guide for å sette opp domene med Cloudflare

Cloudflare er et Content Delivery Network. Det er et nettverk som beskytter ditt domene, samt optimaliserer domenet ditt for å laste inn raskere. De gjør dette ved å filtrere trafikken før det kommer til nettstedet ditt. Vi anbefaler alle å anvende seg av Cloudflare. De har både gratis og betalte tjenester. Denne guiden tar utgangspunkt i deres gratistjeneste.

Dette er en guide for de som allerede har kjøpt et domene hos en domeneleverandør
(som for eksempel domeneshop). Du kan ikke kjøpe .no domener hos Cloudflare

Steg 1: Du må ha en bruker hos Cloudflare

For å kunne sette opp et domene, så må du ha en bruker hos Cloudflare. Sett opp brukeren din her.

Steg 2: Registrer domene navnet ditt

Skriv inn navnet på domenet ditt som du har kjøpt hos for eksempel domeneshop, webhuset, proisp osv.

Steg 3: Velg hva slags abonnement du vil ha

Hvis man skal bruke Cloudflare med WordPresspilot, så trenger du ikke noe annet enn gratis løsningen deres. Les deg gjerne opp på de forskjellige abonnentene deres her.

Steg 4: DNS oppsett

I dette steget så vil Cloudflare hente inn alle DNS oppføringene du har på domenet ditt. Dette er altså hvor alle pekerne dine går til (som for eksempel webhotell og e-post). Det betyr i praksis at den speiler oppsettet du har på domenet, så du kan bruke cloudflare smertefritt ved overgang. Domenet vil fortsatt være der du har kjøpt det, men du styrer domenet via cloudflare. 

Steg 5: Sett nye navnetjenere

For at du skal kunne styre domenet via Cloudflare, så må man sette opp de navnetjenere du får tildelt. Dette gjøres via administratorpanelet hos domeneleverandøren din.

I eksempelet over ser vi at eksisterende navnetjenere er: todd.ns.cloudflare.com og elle.ns.cloudflare.com Disse skal byttes ut med addyson.ns.cloudflare.com og kurt.ns.cloudflare.com

Vi har da domenet vårt hos domeneshop.no hvor vi må logge inn og legge inn de nye navnetjenerne. 

Steg 5: Da er domenet satt opp med Cloudflare

Det tar litt tid før navnetjenere oppdateres. Dette kan ta opptil 24 timer. Husk at alt av endringer på domenet skjer nå via Cloudflare og ikke der du kjøpte domenet (men du betaler på domenet der du kjøpte det).

Skal du koble domenet ditt opp mot WordPresspilot?

For at domene skal vise ditt nettsted hos WordPresspilot, så må vi peke det mot våre servere.

Ekstern e-post server

Bedriftspakken leveres med e-post server som er koblet opp mot Mailgun. Dette er noe vi setter opp for deg helt gratis. Du kan sende 10 000 e-poster per måned via serveren. 

E-post transaksjoner kan da sendes fra hvilket som helst navn fra nettstedet ditt (f.eks support@dittdomene.no). Transaksjons e-poster kan være ordre, kontaktskjemaer, glemt passord og mer. 

Spørsmål om oppsett rundt e-post?

Service og driftstavtale

En service og driftsavtale er for bedrifter som ønsker en profesjonell Wordpress partner til å bistå med å holde nettsiden oppe til dagens standard. Vår oppgave er å sørge for at alt fungerer som det skal. 

En service og driftsavtale innebærer:
– Oppdateringer av template
– Oppdateringer av plugins
– Sikkerhet
– Personvern (GDPR)
– 14 dager backup
– Dedikert e-post server
– Egen support person for din nettside

Les vilkår og betingelser for service og driftsavtale >

Spørsmål om serviceavtale?

Intern e-post server

Alle våre utviklerpakker for Wordpress leveres uten en dedikert e-post server. Det betyr at alle e-poster sendes lokalt ut fra serveroppsettet. Problemet med å ha det lokalt er at det ofte kan havne i søppelpost eller under reklame.

Derfor anbefaler vi å ta i bruk en e-post tjenester som Mailgun, Mailjet, SendGrid, Pepipost eller annet.

Spørsmål om oppsett rundt e-post?

Hva er managed hosting?

Managed hosting betyr at vi i WordpressPilot håndterer oppsett, serveroppdateringer, optimalisering, ressursbruk og brannmur av ditt dedikerte område på en server.

Vi har dette oppsettet fordi du og ditt team skal kunne ha fokus på utvikling og ikke styre med feil på maskinvare, sikkerhetsoppdateringer og nettverksproblemer.

Vår oppgave er da å sørge for at din nettside er oppe og kjører 100% året rundt uten problemer.

Spørsmål om managed hosting?