Hvorfor velge WordPress? – 7 gode grunner

Hvorfor velge Wordpress?

WordPress er definitivt den mest populære plattformen når det kommer til open source content management system. Til dags dato bruker 40% av alle nettsteder verden rundt WordPress som rammeverk. 

For det første er WordPress helt gratis, lett å skalere opp og har et gigantisk samfunn bak seg som du kan støtte deg på. Det er flere tusen plugins og templates du kan ta i bruk uten å måtte kunne kode. Dette gjør at kostnader for utvikling og drift reduseres kraftig. WordPress er bærekraftig for både private, små og større bedrifter.

Vi i WordPressPilot har brukt WordPress i flere år og vi ønsker å fortelle hvorfor vi synes WordPress er en så utrolig bra plattform. Her har du 8 grunner til hvorfor du skal anvende WordPress:

Rask fakta om WordPress:

  • Det er rundt 455 000 000 nettsteder som bruker WordPress for øyeblikket. Dette tallet øker hele tiden.
  • Åpen kildekode
  • Enkelt å skalere opp og ned
  • WordPress er modulært
  • Første versjon av WordPress ble publisert 27. mai 2003
  • WordPress er skrevet i PHP
  • WordPress er oversatt til 68 språk
1. WordPress er helt gratis

WordPress er et gratis software som alle kan laste ned, modifisere og tilpasse etter sitt bruk. Det eneste du trenger å gjøre er å anskaffe deg en webhotell leverandør og et domenenavn.

Et domenenavn er adressen til nettstedet ditt. Mens et webhotell er hvor du har alle filene til WordPress. Domenet må kobles til webhotellet via dine DNS oppføringer for at de skal kunne kommunisere med hverandre.

Om du trenger hjelp til å sette opp WordPress, så kan vi hjelpe deg med dette. Ta gjerne kontakt med oss. 

2. Et hav av templates og plugins

En av de største fordelene med WordPress er hvor utbredt det er. Dette betyr at det er veldig mange som utvikler plugins og templates til WordPress.

Du kan for eksempel med noen enkle tastetrykk gjøre nettsiden din om til en nettbutikk eller en lukket nettside for kun medlemmer. Man kan også bygge sine egne templates med for eksempel Elementor, Divi eller WPBakery. Dette er bare noen få eksempler på hva du kan gjøre. Du kan søke etter plugins hos WordPress her.

I utgangspunktet trenger man ikke bruke penger for å bygge nettsiden, men det vil alltid være noen fordeler man får ved å betale for en plugin eller en template bygger. 

Du kan enkelte søke etter plugins i biblioteket til WordPress
3. Sikkerheten er på topp

Når man startet å utvikle WordPress, så har man alltid hatt fokus på sikkerheten. Ettersom flere og flere bruker WordPress, så vil det være veldig kritisk om det forekommer hull i koden. Derfor oppdateres WordPress jevnlig med ny sikker kode.

Men uansett så bør man alltid være litt obs på hva man installerer på nettsiden sin av plugins. Er det en plugin som nesten ingen andre bruker, så burde man vurdere om denne er sikker. Vi anbefaler å installere Wordfence på WordPress siden din. Hvis du ikke bruker WordPress, så anbefaler vi 7G Firewall fra perishablepress.com – Dette er noe vi bruker som en del av vår brannmur på WordPressPilot. 

Vi anbefaler Wordfence for bedre sikkerhet på din WordPress side
4. WordPress er SEO vennlig

Det har aldri vært viktigere å være synlig i Google’s søkemotor. Derfor er det viktig å velge et rammeverk som tilpasser og oppdaterer seg rundt hva Google krever for å være synlig. Det er flere ting man må tenke på for at nettsiden din skal være mest mulig SEO vennlig. 

Hva bør du tenke på når det kommer til SEO?

  • Velg en template som er lightweight (f.eks Hello fra elementor)
  • Velg en sidebygger som er SEO vennlig. Vi anbefaler Elementor
  • Velg en SEO plugin for best mulig resultat. Vi foreslår Rankmath, men Yoast er også en utmerket plugin.

Du kan lære mer om søkemotoroptimalisering i vår SEO artikkel her.

Rankmath er vår favoritt innen SEO plugins
5. Lett å lære seg og har et stort community

WordPress er laget for at alle skal kunne anvende seg av det. Alt fra private personer til bedrifter. Kunnskap rundt WordPress kan enkelt lære seg med et par søk på Google og det er mange som tilbyr kurs. 

Man har et enorm community bak WordPress hvor man kan stille direkte spørsmål til de som har utviklet rammeverket, men også til de som utvikler plugins og templates. Det finnes også mange steder som Reddit, Facebook, Stackoverflow og mange flere hvor man kan putte ut relevante spørsmål om WordPress.

6. WordPress er enkelt å administrere

Når man skal administrere et nettsted, så er det utrolig viktig at ting er oversiktlig, lett å endre og selvfølgelig enkelt å utvikle. En annen del som man også må ta i betraktning er vedlikehold av nettsiden. WordPress har et administratorpanel hvor du styrer alt som skjer på nettsiden. Alt fra plugins, templates, ordre, innstillinger og mye mer. 

Det eneste du må tenke på når du drifter en WordPress side er å holde plugins, templates og WordPress core oppdatert til nyeste versjon. Det største problemet er når man glemmer dette. Da kan hackere finne gamle smutthull og eventuelt få tilgang til nettstedet ditt.

7. WordPress tilpasser seg slik at du kan lage alle typer nettsteder

Når du skal utvikle et nettsted, så gir WordPress deg den friheten at du kan legge på mer og mer funksjonalitet underveis. Har du lyst til å ta betalt for innhold, så kan du sette på dette enkelt med en plugin. Ønsker du å lage quiz på nettstedet ditt, så er dette også kun noen tastetrykk unna. Fleksibiliteten i denne CMS’en er så stor at man klarer ikke finne et annet type rammeverk som kan tilby det samme.  

Hvis vi sammenligner WordPress med for eksempel Wix, Squarespace og Shopify så vil du fort se at WordPress har flere muligheter og stopper deg ikke med en låste funksjoner.

Innhold

Vil du teste vår lynraske WordPress hosting?

Når nettsiden din blir satt i live hos oss, så vil den allerede da gå 2x-4x fortere på grunn av vår infrastruktur i bunn.

Spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss, så skal vi svare deg så godt vi kan.

Flere artikler

Feilsøking i Wordpress - Steg for steg
Du kan aktivere et loggsystem for feilsøking i WordPress. Du kan bruke loggen for å finne ut hvorfor feilen har...
Rankmath SEO WordPress - Guide for å bli synlig på Google
Før var søkemotoroptimalisering en manuell jobb som ga deg en fordel som mange andre ikke orket å styre med. Nå...

Ekstern e-post server

Bedriftspakken leveres med e-post server som er koblet opp mot Mailgun. Dette er noe vi setter opp for deg helt gratis. Du kan sende 10 000 e-poster per måned via serveren. 

E-post transaksjoner kan da sendes fra hvilket som helst navn fra nettstedet ditt (f.eks support@dittdomene.no). Transaksjons e-poster kan være ordre, kontaktskjemaer, glemt passord og mer. 

Spørsmål om oppsett rundt e-post?

Service og driftstavtale

En service og driftsavtale er for bedrifter som ønsker en profesjonell Wordpress partner til å bistå med å holde nettsiden oppe til dagens standard. Vår oppgave er å sørge for at alt fungerer som det skal. 

En service og driftsavtale innebærer:
– Oppdateringer av template
– Oppdateringer av plugins
– Sikkerhet
– Personvern (GDPR)
– 14 dager backup
– Dedikert e-post server
– Egen support person for din nettside

Les vilkår og betingelser for service og driftsavtale >

Spørsmål om serviceavtale?

Intern e-post server

Alle våre utviklerpakker for Wordpress leveres uten en dedikert e-post server. Det betyr at alle e-poster sendes lokalt ut fra serveroppsettet. Problemet med å ha det lokalt er at det ofte kan havne i søppelpost eller under reklame.

Derfor anbefaler vi å ta i bruk en e-post tjenester som Mailgun, Mailjet, SendGrid, Pepipost eller annet.

Spørsmål om oppsett rundt e-post?

Hva er managed hosting?

Managed hosting betyr at vi i WordpressPilot håndterer oppsett, serveroppdateringer, optimalisering, ressursbruk og brannmur av ditt dedikerte område på en server.

Vi har dette oppsettet fordi du og ditt team skal kunne ha fokus på utvikling og ikke styre med feil på maskinvare, sikkerhetsoppdateringer og nettverksproblemer.

Vår oppgave er da å sørge for at din nettside er oppe og kjører 100% året rundt uten problemer.

Spørsmål om managed hosting?